Ce incaltaminte este potrivita pentru cei mici

Cand avem copii fiecare aspect legat de ei necesita cea mai mare atentie din partea noastra. De la alimentatie, imbracaminte, incaltaminte pana la comportament, indiferent de varsta pe care o are, un copil trebuie urmarit indeaproape. Si fiecare parinte face acest lucru sperand ca toate deciziile sunt cele bune si nu vor afecta pe viitor crestea celui mic. In functie de varsta copilului fiecare parinte incearca sa ii asigure cel mai bun tratament si cele mai bune conditii raportat la necesitatile acestuia.

Bebelusi fiind copiii ies foarte repede din haine si incaltaminte astfel incat fiecare dintre noi ne gasim in situatia de a avea numeroase articole vestimentare precum si perechi de incaltaminte pe care uneori le punem la pastrare fara ca acestea sa fi fost purtate macar o data. Cu hainele este mult mai simplu doarece daca le achizitionam din materiale cat mai calitative nu riscam ca acestea sa impiedice in vreun fel cresterea celui mic sau celei mici. Insa, cand vine vorba de incaltaminte copii lucrurile sunt putin mai complicate deoarece odata cu inaintarea in varsta cei mici vor incepe sa faca primi pasi iar incaltamintea purtata are un rol important in procesul de mers. Pana la varsta de 1 an mersul este o manifestare reflexa din care lipseste faza de sprijin, insa abia dupa varsta de 3 ani mersul devine un act controlat si maturizat si de accea incaltamintea trebuie sa fie adaptata varstei, astfel incat acestia sa nu creasca cu piciorusele deformate.

Indiferent ca vorbim de pantofi copii sau alt tip de incaltaminte, in cazul copiilor pana intr-un an incaltamintea purtata poate avea talpa din piele pentru a fi mai usor de suportat de catre cei mici. Pentru copiii intre 7 luni si 1 an jumatate talpa trebuie sa fie flexibila si cu carambul mai inalt, bine mulat pe partea posterioara a piciorului si pe glezne, astfel incat sa ii confere o buna receptare a stimulilor de presiune plantara, inca de cand se sprijina de margina patului, fie si pentru doar 4 sau 5 minute. Dupa aceasta varsta, talpa incalamintii purtate poate fi mai dura pentru ca acestia sa se poata deplasa mai usor si sa participe la tot felul de activitati pe care fiecare copil le adora printre care, desigur, si alergatul neincetat, deoarece cu toti stim cata energie au copiii.

Copiii au nevoie de sprijin la fiecare pas, indiferent ca au cateva luni sau devin adulti in toata regula. Insa totul incepe cand ei sunt mici si cand au nevoie de ajutorul nostru pentru a face primi pasi si pentru a putea sa isi mentina stabilitatea pe picioruse. Insa nu tine de datoria noastra doar sa ii tinem de mana, ci si sa ne asiguram ca in momentul in care incep sa paseasca vor avea si incaltaminte adaptata varstei lor, care sa le formeze mersul in termeni optimi si care sa ii ajute sa mearga corespunzator.

Cum am aflat o solutie miraculoasa de slabit mergand intr-o excursie in strainatate
Internetul te poate ajuta sa castigi bani

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *